Wat te doen in Bruinisse

7 juli 2021

Zeg je Bru, dan zeg je mosselen, de schitterende jachthaven en de vele toeristen in de zomer. En dat laatste, dat is precies waarvoor we deze blog hebben geschreven. Want of je nu toerist bent in eigen dorp, eigen land of buitenland, in Bruinisse valt er deze zomer genoeg te beleven. Wij geven je de to do lijst voor deze vakantieperiode.

Liefde gaat door de maag
En zo is het maar net, toch? De dag beginnen met een Zeeuwse bolus is een van de dingen die je gedaan moet hebben. De lekkerste vind je bij ons nieuwste lid Bie Antje. In de gezellige bakkerij worden ze dagelijks vers gebakken. Mmm. Stap daarna door naar De Snoeperij. Dit schattige winkeltje heeft allemaal Oud-Hollandse snoepjes waaronder de Zeeuwse Babbelaar. 100% het kopen waard. ??

Nog iets wat je moet hebben gegeten? Zeeuwse mosselen natuurlijk, dé lekkernij die onlosmakelijk met dit dorp verbonden is en die je op bijna iedere menukaart gaat terugvinden. Reserveer eens een tafeltje bij Restaurant de Meeuw, Bru 17, Brasserie Sailor’s Inn of Golfclub Grevelingenhout.

Cultuur snuiven
Waarom Bruinisse het mosseldorp van Nederland is? Dat heeft alles te maken met de rijke historie van het dorp. Een historie waar de mosselvangst centraal staat en gekenmerkt wordt door grote welvaart, maar ook door bittere armoede. Nieuwsgierig naar wat er zich allemaal heeft afgespeeld hier? Ga op ontdekkingsreis in Brusea. Geloof ons, een bezoekje is de moeite waard.

Shoppen als een echte Bruenaar
Dat doe je in het dorp bij verschillende winkeliers. Trakteer het thuisfront op wat leuke souvenirs en vergeet vooral jezelf ook niet. 3S / De Bruse Bazaar, Lena’s tabakshop, Koekeloere, Prima Ooms en De Snoeperij zijn de adresjes waar je moet zijn.

Of wat dacht je van een nieuwe outfit? Leuke accessoires voor in huis? Een nieuwe coupe? Ons dorp zit vol verrassende winkels en bedrijven die je hart gaan stelen. Struin eens rond bij Magnifiek, Splash, Magnolia en Ampersant of maak een afspraak bij Haarsalon Bij Jenneke of Haarid.

Even bijtanken
De hele dag de hort op geweest? Hotel Bru is de plek waar je heerlijk wegdroomt en je welverdiende rust pakt. Met 5 verschillende kamertypes zit er altijd een kamer voor je tussen die helemaal past bij jouw wensen. Geen tijd om te overnachten? Boek dan wat me-time bij Schoonheidssalon Mooi. Met een ruime keus aan schoonheidsbehandelingen, voor zowel dames als heren, kom je weer helemaal tot jezelf.

Welke to do streep jij deze zomer als eerste af?

Meer informatie? Volg ons op Instagram of Facebook.


Deel deze pagina: