Ondernemen in coronatijd deel 2

12 april 2021

Door corona en alle bijbehorende maatregelen hebben veel van onze ondernemers (tijdelijk) hun aanbod aangepast of zelf helemaal om moeten gooien. In de rubriek ‘ondernemen in coronatijd’ zijn we in gesprek gegaan met deze ondernemers en delen we hun verhaal.

Magnifiek: For Fashion Lovers

Met fysieke winkels in Bruinisse en Breda hebben de dames van Magnifiek en Co & Co de afgelopen tijd online flinke stappen gezet. Of dit al langer op de planning stond? Zeker! Maar het kende simpelweg nog geen prioriteit. De bijzondere tijd heeft voor nieuwe uitdagingen gezorgd. Uitdagingen die ze met beide handen hebben aangegrepen. Mét resultaat.

Switch
Wat die switch is? De mooie online webshop ForFashionLovers.nl dat wordt versterkt door actieve social mediakanalen. ‘’Alle focus ging in een klap naar online. Dit vroeg om een snelle switch. We verkochten sets en artikelen via filmpjes en foto’s en brachten het bij de mensen thuis. We hadden op allerlei manieren contact met klanten voor persoonlijk advies. Van uren videobellen tot een simpel WhatsAppje’’, vertelt Heleen.

For Fashion Lovers
De items in de webshop zijn gebaseerd op het maken van complete sets met een mix van labels. For Fashion Lovers brengt de twee winkels met ieder hun eigen identiteit samen: Co & Co waar jeans en leer een belangrijke rol spelen, gemixt met de trendy labels van Magnifiek. Een perfecte match. De webshop is er voor fashion lovers door fashion lovers.

Toekomstproject
‘’Waar het begon met eigen fotografie met onze telefoon zijn we gegroeid tot het inhuren van een topfotograaf met shoots op prachtige locaties. En begrijp me goed, online staan we nog aan het begin, maar achter de schermen wordt er hard gewerkt om er iets unieks van te maken. We zien al dat de webshop en de winkels elkaar versterken. Zo waren de actieve volgers online de eersten die boekten voor een afspraak in de winkel. Dat geeft zo’n energie. Dus of we hier mee doorgaan? Ongetwijfeld’’, sluit Heleen af.

Kan je kledingkast wel een lente-update gebruiken? Neem dan snel een kijkje in de leuke webshop! Wat extra advies nodig? Boek dan online jouw afspraak in de fysieke winkel(s). Ohja, er zijn geen verplichtingen om iets te kopen. De dames zijn al héél blij jou weer te kunnen ontvangen.

 width=

Restaurant de Meeuw: thuis van de Meeuw

Een restaurant waar ze precies weten hoe ze je in de watten moeten leggen? Dan moet je bij Restaurant de Meeuw zijn. Oók tijdens de horecasluiting. Hoe ze dat voor elkaar krijgen? Door vanaf dag 1 bij gasten thuis te bezorgen onder de slogan: ‘’Geniet van onze gerechten, maar dan thuis.’’

Het roer om
Henny vertelt: ‘’Laten we bij het begin beginnen. Op vrijdagavond 13 maart 2020 om precies te zijn. We hoorden van verschillende kanten dat de horeca misschien moest sluiten. Al snel ontstond de vraag: wat nu? Afwachten past niet bij ons. Die avond, of eigenlijk nacht, hebben we verpakkingsmaterialen besteld en zijn we de volgende dag meteen begonnen met een kleine bezorgkaart. Het was die avond werkelijk waar één grote chaos. Het restaurant zat bomvol én mensen bestelden massaal.’’ Jammer genoeg bleef het niet bij één avond bezorgen. Het restaurant werd omgetoverd tot pakhuis en de bezorgkaart werd uitgebreid. Met een telefoon die roodgloeiend stond en personeel dat met twee auto’s af en aan reed in Bruinisse, Sirjansland, Oosterland en Nieuwerkerk was het flink aanpoten. ‘’Maar het is beter dan stilzitten’’, aldus Henny.

Fijne zomer
En toen kwam het verlossende woord tijdens Pinksteren vorig jaar: alle restaurants mochten open. Wél op 1,5 meter en met maximaal 30 personen, maar enfin. Henny: ‘’Dat was fijn zeg! Ons terras werd uitgebreid en we hebben een heel fijne zomer gedraaid. Helaas werd dit feest in oktober beëindigd en zijn we vanaf volgende week alweer zes (!) maanden aan het bezorgen.’’

Complimenten
‘’Ondanks dat het hier ongelofelijk stil is en de bestellingen de afgelopen tijd wat teruglopen, doen alle leuke en lieve berichten die we wekelijks binnenkrijgen ons enorm goed. We krijgen van veel mensen te horen dat het eten warm wordt bezorgd en erg lekker is. Dat geeft ons moed’’, sluit Henny af.

Met 21 april in het vooruitzicht (fingers crossed) ziet de zomer er weer positief uit. Tot die tijd blijft Restaurant de Meeuw gewoon tot aan je deur bezorgen. Benieuwd naar het menu? Neem dan een kijkje op de socials (@restaurantdemeeuw).

 width=

 

 

 


Deel deze pagina: