In gesprek met Dick van der Meer van Studio Arie van der Meer

31 augustus 2020

Dick (24) is, zoals hij het zelf zegt, letterlijk geboren op de zolderkamer waar vader Arie in 1997 begon met zijn bedrijf. Al spelende onder en op het bureau leerde hij van kinds af het vak. Als klein jochie wist hij al precies wat hij wilde doen en is daar voor de volle 100%, of beter gezegd 200% voor gegaan. Wij spraken hem over de weg ernaartoe en de doelen die hij nog voor ogen heeft. 

Je bent 24 jaar oud en al 8 jaar werkzaam bij je vader. Dat is best bijzonder, toch?
’’Haha, die hoor ik vaker. Maar voor ons is het heel normaal. Ook als kind en hielp ik al binnen het bedrijf. Dit wilde ik graag en ben daar altijd mee bezig geweest. Inmiddels ben ik ook vennoot. Achteraf gezien is het wel iets sneller gegaan dan ik van tevoren had gedacht, maar ondernemen is gewoon iets wat ik het allerliefste doe. Hier heb ik mijn uitdaging. Iets wat ik op school bijvoorbeeld nooit vond.’’

Ben je meteen na je opleiding hier gaan werken?
’’Ja, eigenlijk wel. Ik heb na mijn middelbare school een opleiding aan het Grafisch Lyceum gevolgd. Hiervoor heb ik ook stage gelopen bij een bureau in Dirksland. Snel daarna kwam de vraag van pa of ik hem wilde helpen en ja, daar hoefde geen moment over na te denken. Dat antwoord was ja.’’

 width=

Kun je vertellen wat jullie doen?
“Zeker! Wij zijn een designstudio dat onderscheidend is in stijl. Door onze vier pijlers (merk, interieur, website en sign) kunnen wij een totaalplaatje voor iedere klant leveren. Van een visitekaartje tot de belettering van het wagenpark en van een goede website tot de online marketing, maar ook een volledig interieur of ontwerp van uw woning of bedrijfspand valt binnen onze mogelijkheden. Wij ontzorgen onze klanten zoveel mogelijk. En daarbij is goed niet goed genoeg. We gaan door tot in het kleinste detail.”

Doen jullie dit met z’n tweeën of hebben jullie ook personeel in dienst?
“Nee, inmiddels werken we in totaal met zes medewerkers. En we willen het bedrijf graag verder uitbouwen. Een hele mooie uitdaging.”

Wat houdt die uitdaging precies in?
“Het werk wat we met z’n tweeën moesten doen, was veel te veel. Op het moment dat je dan mensen aan gaat nemen moet je dat allemaal in goede banen kunnen leiden. We hebben veel geïnvesteerd in een goede infrastructuur van het bedrijf. Mooi is dan om te zien dat alles uiteindelijk goed werkt. Al ben je nooit helemaal klaar.”

Is dat ook iets waar je trots op bent?
“Absoluut. Ik vind het heel mooi om te zien dat mensen binnen een bedrijf snel kunnen groeien. We vinden het belangrijk dat iedereen iets doet waar hij of zij blij van wordt. Dan pas kun je echt talent naar boven laten komen. Talent en motivatie is het belangrijkste binnen een organisatie. De rest volgt vanzelf.”

 width=

Ben je op nog ergens trots op?
“Op mijn pa. Trots dat hij ooit de stap heeft durven nemen om vanuit het niets voor zichzelf te beginnen en een mooie basis heeft neergelegd met topdesign. En dat ik de kans heb gekregen om dit bedrijf verder uit de bouwen. Dat ik podium heb gekregen om mijn droom achterna te gaan.”

Hoe ziet die droom er nu uit?
“Dat we stevig door kunnen ontwikkelen met ons bedrijf en onze vier pijlers verder kunnen uitbreiden. Er is veel geïnvesteerd in o.a. 3D software, werkstations, infrastructuur, etc. We zijn klaar voor de toekomst.”

Heb je nog een tip voor andere ondernemers?
“Zorg voor een onvergetelijke eerste indruk. De zogenaamde WOW-factor. Uiteraard kunnen wij daar in adviseren. Maak snel een afspraak.”

Dankjewel voor dit fijne interview Dick.


Deel deze pagina: