In gesprek met Brasserie Sailor’s Inn
22 juli 2019Het ondernemerschap is er bij Fleur Verloo met de paplepel ingegoten. En dat is nog altijd goed te merken. Samen met haar zus, zwager en ouders is stilzitten geen optie en zorgen zij het hele jaar voor bedrijvigheid op de modernste jachthaven van Nederland. Wij spraken Fleur en vroegen haar alle ins and outs over hun familiebedrijf: Brasserie Sailors’ Inn.
Je runt Brasserie Sailor’s Inn met je gezin, hoe gaat dat?
‘’We hebben een goede taakverdeling al zeg ik het zelf. De brasserie run ik samen met mijn zwager Marco als kok, zus Iris als full-time gastvrouw en op de achtergrond mijn moeder Karin als boekhouder en vader Ben als conciërge. Zelf ben ik verantwoordelijk voor personeelszaken, marketing, sales en alles wat er organisatorisch bij komt kijken.’’
Hoe zijn jullie ooit begonnen met de brasserie?
‘’Op mijn 21e verhuisde Sailor’s Inn van de ‘oude locatie’ naar het nieuwe pand. Het nieuwe pand had twee verdiepingen. Het leek mijn vader wel wat om boven een wat luxer restaurant te starten. Omdat ik enige ervaring had in wat luxere restaurants vroeg hij mij dit op te gaan zetten. Gelukkig had zuslief een jaar daarvoor een goede kok aan de haak geslagen en ben ik samen met mijn zwager restaurant De Etage gestart. De Etage, wat later Oester & Soja werd, hebben wij 7 jaar gerund. Op de begane grond zorgde mijn zus dat alles in de Brasserie Sailor’s Inn goed verliep. Op een gegeven moment kwamen wij op het punt dat we van het gehele pand Sailor’s Inn hebben gemaakt.’’
Waar ben je tot nu toehet meest trots op?
‘’Zelf heb ik altijd een doel voor ogen gehad met Sailor’s Inn. Zo wilde ik voor mijn 30e een bepaalde jaaromzet behalen, en dit is gelukt! Wij zijn, net als veel restaurants op het eiland, een seizoensgebonden bedrijf. Er wordt van ons verwacht dat we het gehele jaar open zijn. Oftewel, je moet meer business creëren in het laagseizoen. Dit hebben we gedaan door een vergaderruimte aan te bieden, geheel verzorgde arrangementen voor bedrijven, bruiloften, recepties et cetera. Daar heb je de nodige naamsbekendheid voor nodig. Gelukkig zitten we nu, na 10 jaar, op het punt dat er in Sailor’s Inn het gehele jaar door bedrijvigheid is. Zo hebben we onder andere WinterWonderland het leven in geroepen. De zaak wordt dan in de maanden november en december omgetoverd tot een heus winterparadijs.”
Team Sailor’s Inn
Wat is je mooiste moment in de periode dat je onderneemt?
”Het mooiste moment was tijdens een bruiloft die ik mocht organiseren, waarbij het bruidspaar elkaar het ja-woord gaf op ons drijvend terras. Het terras was prachtig aangekleed met grote bloemstukken, een rode loper en het bruidspaar kwam aan met hun zeilboot. En dat alles met op de achtergrond: ‘The Love Boat’. Wat een fantastische dag was dat!’’
Wat is jouw grootste droom op ondernemersvlak?
‘’Mijn grootste droom was zelf een festival organiseren met mijn eigen passies: mode, varen en culinair eten. Zaterdag 7 september is alweer de 4e editie van dit festival: het Food & Lifestyle Festival. Deze droom hoop ik nog jaren door te trekken.’’
Wat typeert jou als echte Bruse ondernemer?
‘’Ik zeg altijd maar, waar een wil is, is een weg. Niets komt aangewaaid. Voor alles wat je wil bereiken moet je een doel hebben en daar naartoe werken. Het antwoord op de vraag: ik heb een enorm doorzettingsvermogen en als ik iets wil bereiken, dan gaat dat hoe dan ook gebeuren. Work hard, play harder.’’
Wat is jouw gouden tip voor bestaande of aanstormende (Bruse) ondernemers?
‘’Blijf geloven in wat je wil bereiken en blijf gedurende deze weg jezelf, dan kom je er vanzelf.’’
Benieuwd naar de andere verhalen van de ondernemers? Ga naar onze nieuwspagina en lees ze allemaal.