In gesprek met 3-S

7 juni 2019

Van speelgoed tot wenskaarten. En van een breed huishoudelijk assortiment tot de allerleukste souvenirs. 3-S heeft het allemaal! Wij vroegen Harrie en Carrie alles over hun winkel en hoe het allemaal zo is gekomen en gegaan.

Waar komt de naam 3-S vandaan?
Toen we in 2011 in Bruinisse startte met onze showroom voor infraroodsauna’s en elektrische scooters, stond 3-S voor Sauna’s, Scooters en Snuffelen. Sinds de winkel op de hoek van de Dreef en de Molenstraat zit, staat de naam voor Snuffelen, Souvenirs en Servicedepot.

Waarom hebben jullie je concept veranderd?
In het begin lieten we de sauna’s en scooters produceren in het buitenland, importeerden ze naar Nederland en verkochten ze door aan onder andere vakantieparken en hotels. Door de crisis verkochten we steeds minder en dachten we dit te kunnen redden met een fysieke showroom. Helaas bleek dit niet het wonder, maar merkten we wel dat er vraag was naar andere producten. Denk aan: zeepjes, geurtjes en cadeauartikelen. We schoven daarom in 2012 een winkel op – hoek Poststraat en Schoolstraat waar nu Goedkoop Bloemschikken zit. Hier hadden we meer ruimte om ons assortiment te presenteren. En dat sloeg aan.

Maar zoals dat gaat in de wereld van het ondernemen, veranderen er altijd dingen. Zo sloot de Markskramer eind 2014 zijn deuren, maar opende wij 2 januari 2015 de Bruse Bazaar in een omgebouwde garage twee panden naast ons. Niet heel handig, want dat werden dagelijks heel wat wandelingen naar de winkel een stukje verderop. Toen we de mogelijkheid vonden om bij Duivelands Meubelhuis een deel van het pand te huren, hebben we besloten de twee concepten (3-S & Bruse Bazaar) te bundelen en verder te gaan onder een dak. De naam werd gewijzigd naar Snuffelen – Souvenirs – Servicedepot en Carrie én Erna werden het gezicht van de winkel.

Wat kunnen we allemaal in jullie winkel aan de Dreef vinden?
Haha, heb je even? Wij bieden leuke woonaccessoires, kunstbloemen, vazen, (geur)kaarsen, wenskaarten en allerlei cadeauartikelen aan. Ook vind je bij ons speelgoed voor kinderen, kraamcadeaus, elektrische apparaten, seizoenartikelen én hebben we een breed huishoudelijk assortiment. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schoonmaak- en reinigingsmiddelen. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor: DHL Pakketservice, stomerijservice, schoenreparatieservice, Sandd-postzegels, DHL Express service, batterijservice, pasfotoservice, fotoshop en UPS Pakketservice. En om het assortiment compleet te maken, zijn wij sinds kort het verkooppunt voor de Fytotherapie producten van Arcopharma. Dit zijn natuurlijke geneesmiddelen die uit hele planten of plantendelen bereid worden. De medicinale kruiden en plantengids is gratis verkrijgbaar in onze winkel.

Een soort winkel van Sinkel?
Ja, zo noemen klanten ons ook weleens. Dit komt denk ik omdat we zoveel mogelijk aan de vraag van de klant willen voldoen. Is er iets niet te vinden in de winkel? Dan kijken wij of we daar op een of andere manier aan kunnen komen. Een stukje extra service!

 Wat is jullie motto?
‘’Wat uw dorp u biedt, haal dat elders niet.’’ Een uitspraak die geen uitleg nodig heeft, denk ik zo?

Een mooi verhaal van een nog mooiere winkel.


Deel deze pagina: