Het succes van de Wielerronde

29 april 2019

Afgelopen 23 maart hebben we met de stichting Ronde van Bruinisse weer een mooie sportieve dag mogen organiseren op Bru. Met 225 hardlopers uit zuidwest Nederland en een deelnemersveld van 90 wielrenners uit heel Europa mochten we dankzij het goede weer wederom spreken over een geslaagde dag.  Zeker gezien het feit dat we weer een substantieel bedrag mochten doneren aan de RopaRun.

De Wielerronde is typisch zo’n evenement die we niet van de grond krijgen zonder hulp en steun van het bedrijfsleven in en rond Bruinisse. Dit jaar kwam de steun van ongeveer 25 bedrijven, zowel financieel als in natura. Daarnaast is het een dag die meer en meer in de picture komt door diverse schrijvende en sociale media. Wat dat oplevert? Met 315 sporters inclusief aanhang ongeveer 700 bezoekers. Een prachtig getal waar volgens ons meer mee kan worden gedaan. Dus OVB, wie kan ons hierbij helpen?

De dag is voor Bruinisse niet alleen van belang voor sporters en hun publiek. Mooi is ook te zien dat we als bestuur van de stichting met momenteel 5 personen zo verweven zijn in de gemeenschap. We hadden op de dag zelf 60 vrijwilligers die paraat stonden bij het opbouwen en afbreken van de voorzieningen en de benodigde wegafzettingen. 60 enthousiaste inwoners die zich betrokken bij het dorp en hun steentje graag bijdragen aan de leefbaarheid. Het kan dus, ook op Bru!

Wielerronde Bruinisse 2019
 width=

Uiteraard is het niet allemaal zo eenvoudig als het lijkt. De maandag na de ronde heeft de gemeente een verkeersdrempel aangebracht in de Molenweg. Zonder het functionele nut van deze drempel in twijfel te trekken, verbaast het ons wel dat dit zonder overleg gebeurd. Wanneer deze drempel blijft, is het met de Wielerronde gedaan. Natuurlijk gaan we in gesprek met de gemeente en dorpsraad om dit euvel te slechten, maar wat was het simpel geweest om van tevoren hierover wat overleg te hebben en een verplaatsbaar object te plaatsen. Het motto blijft, zeker in gemeenschapsverband, om te blijven praten en overleggen over hoe we met z’n allen een leefbare gemeenschap kunnen houden.

Nogmaals, we zijn meer dan trots op wat we hebben neer kunnen zetten. En met jullie hulp gaan wij daar nog jaren ons steentje aan bijdragen!

Stichting Ronde van Bruinisse


Deel deze pagina: