Golfclub Grevelingenhout

10 augustus 2019

Aan de rand van Bruinisse, op ruim 52 hectare aan terrein vind je Golfclub Grevelingenhout. Een golfclub die meer is dan alleen golf. Wij spraken af met receptioniste Marianne Embregts en vroegen haar naar wat de golfclub zo uniek maakt. 

Je zei het net al even Golfclub Grevelingenhout is meer dan golf, vertel eens?
”Klopt. Naast dat we natuurlijk een uitgebreide golfbaan hebben met 18 holes en wij toegankelijk zijn voor elk niveau, vind je hier ook een golfshop en onze gezellige brasserie. In de golfshop bieden wij de nieuwste trends in clubs, putters, ballen, tassen, schoenen en kleding aan van bekende topmerken. Oftewel, je vindt hier alles wat je nodig hebt om te gaan golfen.”

En de brasserie?
”In het hoogseizoen is de brasserie dagelijks geopend voor een kopje koffie, lunch, diner of een gezellige borrel. Gasten hebben een mooi uitzicht over de golfbaan middenin de natuur. We proberen ons menu elke keer aan te passen aan het seizoen en werken dan veel met seizoensgebonden producten. Zo blijft het elke keer weer een verrassing!”

Hoeveel leden hebben jullie eigenlijk?
”We zitten nu ongeveer op 600 seniorleden en 45 jeugdleden. Hierbij hebben we als doel dat iedereen, maakt niet uit welk niveau of welke leeftijd, de golfsport kan beoefenen. We zijn er tenslotte voor iedereen! En dat blijkt ook wel als we naar de ledenlijst kijken. Zo hebben we niet alleen veel spelers uit Bruinisse, Zeeland en omstreken, maar komen er ook heel wat spelers uit Noord-Brabant en Zuid-Holland.”

 width=

Hoe zou je de sfeer binnen de club omschrijven?
”Binnen de hele golfclub hangt een enorm fijne en ontspannen sfeer. We proberen te streven naar een vereniging waarin alle leden op een prettige wijze en met respect voor de regels en etiquette de sport kunnen beoefenen. Zo organiseren we bijvoorbeeld voor beginnende leden cursussen waardoor ze bekend worden met de regels en de zogeheten EGA-Handicap halen. Daarnaast worden er elk seizoen weer verschillende wedstrijden georganiseerd. Zowel om beter te worden als elkaar beter te leren kennen. Die laatste wedstrijden noemen we de gezelligheidswedstrijden. Naast de gezelligheidswedstrijden wordt ook veel aandacht gegeven aan de NGF-competitie en zij er regelmatig wedstrijden waar men zijn of haar handicap kan verbeteren.”

Worden de faciliteiten van de golfclub ook zakelijk ingezet?
”Zeker! De ontspannen sfeer en het aanbod zorgen ervoor dat het de ideale omgeving vormt voor bijvoorbeeld een vergadering, brainstormsessie of cursus. Er is voldoende parkeergelegenheid, er kan catering geregeld worden en misschien wel het leukst van allemaal: het kan gecombineerd worden met een uitstapje naar de golfbaan. Zo geven we golfclinics of kunnen gasten zelf een golfronde doen. De perfecte balans tussen ontspanning en inspanning! Ook wordt er een keer per maand een business competitie gespeeld waarbij het draait om golven en netwerken. Bedrijfsleden van Grevelingenhout Golf BV, leden van golfclub Grevelingenhout met een bedrijf, maar ook golfers van buitenaf met een bedrijf kunnen hieraan deelnemen.’’

Is Golfclub Grevelingenhout de mooiste golfbaan van Zeeland?
”Als je het mij vraagt natuurlijk wel. De golfbaan heeft zo’n mooie locatie. Het ligt in de prachtige Zeeuwse natuur, op nog geen drie kwartier rijden van Rotterdam en biedt diverse mogelijkheden.”


Deel deze pagina: