De Jonge Veiligheidsopleidingen

30 augustus 2019

Nuchter en een aanpakker, dat typeert de 35-jarige Bruse ondernemer Riny de Jonge. Sinds 1 mei 2017 is hij naast zijn huidige baan als ambulancechauffeur gestart met De Jonge Veiligheidsopleidingen, een keus waar hij zeker geen spijt van heeft. 

Hoe ben je begonnen met De Jonge Veiligheidsopleidingen? 
”De stap was niet geheel nieuw voor mij. Voordat ik eind 2016 ambulancechauffeur werd, werkte ik altijd al als instructeur. Door die achtergrond kreeg ik regelmatig de vraag of ik les kon geven bij diverse opdrachtgevers. Toen die vraag vaker en vaker kwam, besloot ik mezelf in te schrijven bij de KvK en ben ik dus begonnen met het geven van cursussen. Dit alles naast mijn baan als ambulancechauffeur. Later is dit nog uitgebreid naar het leveren van veiligheidsartikelen als brandblussers, verbandtrommels, AED-apparaten, rookmelders et cetera. Daarmee levert De Jonge Veiligheidsopleidingen een totaalpakket op het gebied van veiligheid.”

Wat voor soort cursussen geef je precies? 
”Met De Jonge Veiligheidsopleidingen geven we verschillende cursussen op het gebied van BHV, EHBO en VCA. Dit doen we voor zowel particulieren als bedrijven. Particulieren volgen bijvoorbeeld vaak de cursus ‘Eerste Hulp aan kinderen’. Voor bedrijven geven we de cursussen op locatie of organiseren we open inschrijvingscursussen die we bijvoorbeeld in het Dorpshuis de Vanger geven.”

 width=

Waar ben je tot nu toe het meest trots op?
”Dat is toch wel dat ik in ruim twee jaar tijd een mooi bedrijf heb opgebouwd. Ik ben begonnen in een privé auto zonder materialen. Door de groei hebben we nu een bedrijfsbus vol lesmaterialen, voldoende voorraad én een opslagruimte in de Visserijweg. Deze groei had ik vooraf nooit verwacht en dat maakt een mens dankbaar!”

Waar hoop je dat De Jonge Veiligheidsopleidingen over 5 jaar staat?
”Ik droom niet zo veel. Ik hoop dat we verder kunnen op de manier zoals het nu gaat. Wel heb ik op korte termijn plannen om in de Visserijweg een eigen opleidingscentrum te realiseren. Samen met mijn vrouw Nelleke, die ook steeds meer taken in het bedrijf op haar neemt, hopen we een nog beter pakket te kunnen aanbieden aan klanten.”

Waarom heb je de keus gemaakt om je aan te sluiten bij Ondernemersvereniging Bruinisse?
”Ik geloof dat we elkaar kunnen versterken als Bruse ondernemers. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Bruse nuchterheid, de aanpakkersmentaliteit en het onderlinge vertrouwen. Iedereen helpt elkaar waar nodig en mogelijk. Dat maakt het samenwerken fijn.”


Deel deze pagina: