Aannemersbedrijf Jumelet 

15 april 2019

Aannemersbedrijf Jumelet is zo’n bedrijf wat je niet meer weg kunt denken uit het rijtje Bruse ondernemers. En dat is niet gek, de familie Jumelet startte de onderneming zo’n 84 jaar geleden (1935) en timmert nog altijd aan de weg. We spraken Tonnie over zijn bedrijf, het verleden en het nu.

Wat doet Aannemersbedrijf Jumelet precies?
”Wij zijn een bouw- en installatiebedrijf dat zich voornamelijk bezighoudt met renovatie en verbouwingen. Ons werk bestaat voor een groot deel uit onderhoud en servicewerk voor grotere vastgoedbeheerders en verschillende verzekeringen.”

Vertel eens, hoe ben jij in het ondernemerschap gerold?
”Ik ben ooit als 20-jarig jongetje begonnen binnen het bedrijf. Ondanks de opleiding die ik toen volgde, had ik totaal geen zin in een kantoorbaan ergens in de Randstad. Ik wilde het allerliefst met mijn handen werken én ondernemen. Die combinatie vond ik gelukkig, want na 29 jaar ga ik nog elke dag met plezier naar mijn werk.”

 width=

Waar ben je het meest trots op?
”Dat is 100% mijn club werknemers. Deze jongens staan elke morgen gemotiveerd klaar om met elkaar het beste eruit te halen. Dat is mooi om te zien! Onze grootste uitdaging ligt bij ons op dit moment bij het vinden en werven van mankracht. Gezien het werkaanbod zouden we best kunnen groeien, maar het ontbreken van vakmensen op de arbeidsmarkt houdt dit tegen en dat is natuurlijk jammer.”

Wat is je gouden tip?
”Kijk verder dan de plaats waar je gevestigd bent. De ondernemer die nu nog denkt: ‘’Ik wacht gewoon tot de telefoon gaat’’, vist achter het net. Werk samen met collega’s en gun je collega-ondernemers ook een boterham. Als je deelt, krijg je er altijd meer voor terug.”

Je bent lid van de Ondernemersvereniging Bruinisse, waarom?
”Ik vind het belangrijk dat we als klein dorp onze krachten en belangen bundelen. Samen is de kans groter dat we gehoord worden. Daarnaast zie ik het als een belangrijk netwerk van ondernemers in je eigen omgeving. Het is altijd goed om een paar keer per jaar met elkaar te praten over van alles en nog wat.”


Deel deze pagina: