8 x activiteiten in het mosseldorp Bruinisse

13 mei 2022

Ben je een dag of langer in Bruinisse? Dan kunnen een aantal dingen niet op je to do list ontbreken. Want aan mooie natuurgebieden, bezienswaardigheden en activiteiten geen gebrek. Zoek het water op, vul je longen met frisse lucht in de natuur, duik in de geschiedenis van ons vissersdorp en ontdek de vele gezellige en karakteristieke omliggende dorpen en steden. Of je nu een leerzaam, goedkoop, actief of gewoon leuk uitje in gedachten hebt, keuze is er genoeg. Wij vertellen je wat (de omgeving van) Bruinisse voor jou te bieden heeft.

Zoek het water op
  1. Varen, suppen en zeilen

Met de schitterende ligging aan de Grevelingen en Oosterschelde kunnen activiteiten in en op het water niet ontbreken. Echte waterratten sturen we linea recta naar Aquavitesse. Een compleet watersportbedrijf dat naast het geven van zeillessen ook een gevarieerde verhuurvloot aanbiedt. Wat dacht je van suppen op het Grevelingenmeer of een kanotocht naar een van de eilandjes in de buurt?

  1. Bootvissen

Altijd al eens willen bootvissen? Dan ben je bij de Eendracht sportvissers en rondvaarten aan het juiste adres. Gooi je hengel uit op het grote en ruime visdek en geniet van een compleet verzorgde dag bij de indrukwekkende Zeelandbrug: dé langste brug van Nederland.

  1. Zeehondentocht

Voor de minder avontuurlijke waterratten die wel op zoek zijn naar een unieke ervaring op het water, tippen we de zeehondentocht bij ditzelfde bedrijf. Stap aan boord en kom oog in oog te staan met deze prachtige zeezoogdieren. Een bijzondere tocht die je niet snel gaat vergeten.

Geniet van de natuur mét beide voeten op de grond
  1. Oosterschelde fietsroute

Wie van fietsen houdt, heeft heel wat te ontdekken in en rondom het dorp. Zo vind je er verschillende fietsroutes die je meenemen langs de mooie natuur. Voor de echte fietsdiehards raden we de Oosterschelde-fietsroute aan. Deze 55,1 kilometer lange route neemt je mee langs een groot deel van, je raadt het al, de Oosterschelde. Lekker uitwaaien dus. Tip voordat je op de fiets stapt: kijk van tevoren goed naar hoe de wind staat. Met veel wind kunnen de buitendijkse fietspaden een zware inspanning zijn.

  1. Strand

Zeeland is dé provincie voor strandliefhebbers. Met zo’n 650 kilometer aan kust zijn de stranden voor het uitkiezen. Zo ook in Bruinisse. Van het kleine strandje bij Jachthaven Bruinisse en het door de Bruenaren genoemde krabbenstrandje vlakbij Aqua Delta tot het grootste strand bij het dorp: de Grevelingendam.

Duik in de geschiedenis van ons vissersdorp
  1. Brusea

Bruinisse kent een rijke geschiedenis. Zo werd het dorp aan het einde van de Tweede Wereldoorlog getroffen door een bombardement en is er twee keer veel schade opgelopen tijdens een storm in 1911 en de Watersnoodramp in 1953. Keer op keer werd het dorp weer ‘opnieuw’ opgebouwd. Het verhaal van Bruinisse wordt verteld in het museum Brusea. En nee, verwacht hier geen standaard museum. Brusea is een museum voor jong en oud dat vol zit met verhalen.

  1. Bru Verbeeld

Liever in de buitenlucht de geschiedenis van Bruinisse ontdekken? Ga dan voor de wandelroute: Bru Verbeeld. De foto’s die je tegenkomt tijdens de route staan op dezelfde plaats waar ze jaren geleden zijn gemaakt. Een duidelijker beeld van vroeger en het nu krijg je niet. Het is de perfecte manier om op een nostalgische, verassende en sportieve manier kennis met het dorp te maken. Je start de route bij het Bruse museum Brusea. Hier kun je kosteloos een brochure aanvragen.

Ontdek de omliggende dorpen
  1. Schouwen-Duiveland

Niet alleen Bruinisse, maar ook de omliggende dorpen zijn een bezoekje waard. Zo sta je binnen 15 minuten in het historische en gezellige Zierikzee, rijd je in een kleine 20 minuten naar Dreischor (hier vind je een van de grootste wijngaarden van Nederland) en vind je Brouwershaven in nog geen half uur. Laatstgenoemde is een gezellig dorp dat bekend staat om zijn gezellige jachthaven. En natuurlijk mag een bezoek aan de bekendste badplaatsen van Schouwen-Duiveland niet ontbreken: Renesse en Burgh-Haamstede. Een half uurtje in de auto en je bent ook daar van de partij.

Namens ondernemersvereniging Bruinisse wensen we iedereen veel plezier in het mosseldorp Bruinisse!


Deel deze pagina: