13 x vermaak in Bruinisse met kinderen

22 juni 2022

Bruinisse, de plek voor een fijne vakantie met de kinderen. We delen de leukste activiteiten met je, zodat vervelen onmogelijk wordt tijdens een bezoek aan ons mosseldorp.

Vakantiepark Aqua Delta
 1. Kinderland

Klimmen in netten, zo hard mogelijk door de rodelbaan racen of lekker spelen in de ballenbak: Kinderland op Vakantiepark Aquadelta doet zijn naam eer aan. Van de allerkleinsten tot de wat grotere kinderen, Kinderland is een paradijs waar ze zich uren vermaken.

 1. Minigolfen

Op zoek naar een leuke activiteit met het hele gezin? Minigolfen is het antwoord! De outdoor minigolfbaan op Vakantiepark Aquadelta kent tal aan leuke en uitdagende holes. Tip: houd alle punten bij op de scorekaart en maak er een echte competitie van. Wie denk jij dat er gaat winnen?

 1. Huur een funbike

Op een te gekke manier de omgeving van Bruinisse ontdekken? Dat doe je met een funbike van Vakantiepark Aqua Delta! Op deze knaloranje vierpersoonsfiets ben je verzekerd van veel plezier én ontdek je tegelijkertijd de mooiste plekjes in en rondom het dorp. Er rest nog een vraag: wie gaan er trappen?

 1. Party, party

Grote kans dat je met de kids Bruinisse in de vakantieperiode bezoekt. Daar speelt Vakantiepark Aquadelta perfect op in. Tijdens de schoolvakanties maakt het recreatieteam van het vakantiepark er dagelijks een groot feest van. Denk aan een kinderdisco, pleinfeest, lampionnentocht en een meet and greet met Koos Konijn. Je begrijpt, hier wil je bij zijn. Neem een kijkje op het activiteitenprogramma op de website en je hoeft niks te missen.

 1. Indoor activiteiten

Nederland blijft Nederland dus is de kans groot dat je een dag (of meer) regen hebt bij een bezoek aan Bruinisse. Niet getreurd, want ook op mindere dagen is er genoeg vertier op Vakantiepark Aquadelta te vinden. Verbeter je bowling skills op de bowlingbaan, ga zwemmen in het overdekte zwembad of stap in een andere wereld in de virtual reality zone. Voor je het weet is de dag alweer voorbij.

Jachthaven Bruinisse
 1. Een duik in het zoetwater bad

Met een jachthaven die door de lezers van het tijdschrift ‘Zeilen’ gekozen is tot meest kindvriendelijke haven van Zeeland kan een bezoek hieraan niet ontbreken. De vermelding heeft de jachthaven grotendeels te danken aan het zoetwater zwem- en speelbad in het hart van de jachthaven. Zo gelegen dat de ouders ook iets te doen hebben terwijl ze een oogje in het zeil houden. Win-win.

 1. Bezoek het strand

Een duik in het Grevelingenmeer bij warm weer? Daar zegt niemand nee tegen. Zoek naast Jachthaven Bruinisse het zandstrand op waar heerlijk gezwommen, gespeeld en schelpen gezocht kan worden. Groot pluspunt: het strand loopt langzaam af. Kidsproof dus! Laten de temperaturen het niet toe? Maak dan een wandeling langs dit strandje en neem wat lekkers mee voor een gezellige picknick. Have fun!

 1. Krabbenvangen

Je gaat het ongetwijfeld tegenkomen, mensen die op de havenstijgers liggen. Ja, dat lees je goed. Dit doen ze niet om te zonnen, maar om krabben te vangen. Krabbenvangen is namelijk een activiteit waar menig kind én volwassen dolenthousiast van wordt. Heb je je vangst goed bestudeerd én ze aan iedereen laten zien? Vergeet ze dan niet terug te gooien.

AquaVitesse
 1. Het water op

Sta aan het roer op een SUP board van AquaVitesse! Met een stand-up paddle board peddel je jezelf staand op een board vooruit met een, hoe kan het ook anders, peddel. Kies voor een rustig tochtje óf maak er een echte work-out van. Wat je ook kiest, deze wateractiviteit gaat een van je hoogtepunten van je bezoek aan Bruinisse worden.

In het dorp
 1. Zoetekauwen opgelet

Omdat er tijdens een bezoek aan Bruinisse best gecheat mag worden, kan een stop bij Johnny’s voor een kinderbox mét verrassing, IJssalon Heaven Icecream voor een lekkere bol ijs en De Snoeperij voor een grote zak snoep niet overgeslagen worden. Op zoek naar een echte activiteit? Ga dan echte Zeeuwse bolussen maken bij Brusea. Nom, nom, nom.

 1. Tea time

Op stap met een groep kwebbelkousen? Dan moeten jullie langs Bie Antje of Bij Petit voor een heerlijke en uitgebreide high tea. Kom maar op met die heerlijke zoete lekkernijen, hartige hapjes en thee in honderden smaken.

 1. Speeltuin Bruinisse

Menig Bruenaar heeft bij Speeltuin Bruinisse (voor de echte kenners het kikkerbadje) al vele uren gespendeerd. Speeltuin Bruinisse is gelegen aan het park van Bruinisse. Je vindt hier verschillende speeltoestellen, een voetbalveld, skatebaan, basketbalveld én een kinderbuitenzwembad. Het grote pluspunt? Je bezoekt Speeltuin Bruinisse helemaal gratis. Zet die dus maar op je lijst.

 1. Last but not least: mosselen eten!

Bruinisse verlaten zonder mosselen te hebben gegeten? Dat kan eigenlijk niet. Bij welk restaurant je ook binnenstapt, ze staan ongetwijfeld op het menu. Wij zeggen: proberen! En wanneer je vertelt dat mosselen met de handen mogen worden gegeten, staan de kids ongetwijfeld te springen. Eet smakelijk!

Welke to do streep jij deze zomer als eerste af?


Deel deze pagina: