Openingstijden
7 december 2022
Gesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten

Over Tentoonstelling Veers Licht 2.0 in Museum Veere

Tot en met 6 november 2022 is in Museum Veere de expositie Veers Licht 2.0 te zien, een samenwerking met de Nederlandse Kring van Tekenaars (NKvT). Achttien hedendaagse kunstenaars tonen hun eigen visie op Veere. 

Het thema van de tentoonstelling is het Veerse licht. De tekenaars lieten zich inspireren door het ‘Zeeuwse licht’, de haven, de omgeving en de historie van Veere. Het motief is door iedere tekenaar op volledig eigen en vrije manier verbeeld. Hiermee toont NKvT hoe veelzijdig de tekenkunst is. Tekenen als autonome kunstuiting heeft de laatste decennia een enorme vlucht genomen en heeft haar weg gevonden bij musea en publiek.

De Nederlandse Kring van Tekenaars speelt sinds de oprichting in 1947 een belangrijke rol in de ontwikkeling en bevordering van de autonome tekenkunst. Het werk van de huidige leden van de kring laat een grote verscheidenheid zien in onderwerp, materiaal (ook hedendaagse digitale middelen), formaat en benadering van het tekenen. 
De deelnemende kunstenaars zijn: Bernadette Beunk, Ina Brekelmans, Tom van Campenhout, Selma Dronkers, Theo de Feyter, Yvonne van de Griendt, Annemieke Harkema, Laurens Heidendael, Jos Klaver, Wilma Laarakker, Anna Rudolf, Godelieve Smulders, Joran van Soest, Francisca Tollenaar, Egbarta Veenhuizen, Danielle Vidal, Marijke Vijfhuizen en Jan Vosman.

Veers Licht 2.0 is van 1 mei tot en met 6 november 2022 te zien in Museum Veere,  locatie De Schotse Huizen. Elke dag geopend van 10 tot 17 uur. De entree is 8 euro ( 3 euro voor kinderen) en gratis met de museumjaarkaart.

Meer informatie via museumveere.nl

In Museum Veere zijn geen moderne faciliteiten, zoals liften, aanwezig. Een bezoek met een scootmobiel of een elektrische rolstoel  is daarom helaas niet mogelijk.


Deel deze pagina: