Bru Puur Karakter

Bru is een dorp dat gekenmerkt wordt door een sterk, eigen karakter. Lees: trots, authentiek, eerlijk en af en toe een tikkie eigenwijs. Een combinatie van eigenschappen die passen bij het ondernemerschap. En ondernemers, die kent Bruinisse er veel. Daarom is de ondernemersvereniging van Bruinisse (Ondernemersvereniging Bruinisse (OVB)) gestart met het initiatief Bru Puur Karakter.

Wat is Bru Puur Karakter?

Bru Puur Karakter wordt ingezet om naamsbekendheid op te bouwen en nog wel het allerbelangrijkst: Bruinisse een gezicht te geven. Hoe? Door actief aanwezig te zijn off- én online. Denk online aan deze website en de social mediakanalen Facebook en Instagram en offline aan uitingen in het dorp, tijdens events of kleinschaligere bijeenkomsten. Dit alles wordt gerealiseerd met de aangesloten ondernemers én natuurlijk de inwoners die altijd input mogen leveren over leuke, originele en spannende concepten. Alleen op deze manier kan iedereen het pure karakter van Bru zien en ontdekken.

Nog even over de ondernemersvereniging

Ondernemersvereniging Bruinisse is er door ondernemers, voor ondernemers. We bieden een plek waar ondernemers met elkaar in gesprek gaan, waar problemen worden gehoord en waar van elkaar geleerd wordt. Want iedere ondernemer wil beter worden, doelstellingen halen, feedback ontvangen en behoed worden voor fouten, toch? Daarnaast doen we er alles aan om als vereniging sterk te staan en de belangen te kunnen behartigen van ondernemend Bruinisse richting verschillende partijen, zoals de overheid. Alleen zo wordt er een situatie gecreëerd waarin het fijn ondernemen is.

Uiteraard hebben we als ondernemersvereniging meerdere doelen. Deze worden jaarlijks herzien en opgesteld samen met de leden. De doelen voor de komende periode zien er als volgt uit:

  • We willen dat minimaal 70% van de ondernemers van Bruinisse aangesloten is bij de OVB. Alleen zo kunnen we alle belangen behartigen.
  • Ook willen we twee keer per jaar een interessante Algemene Ledenvergadering mét thema en spreker organiseren voor onze leden. Doel hiervan is om van elkaar te leren en elkaars ondernemingen te leren kennen.
  • Verder willen we het dorp aantrekkelijker maken. Zowel voor inwoners als toeristen. Dit is een belangrijke factor, omdat meer toerisme en meer lokale bezoekers zorgen voor meer omzet en meer winst (direct of indirect).

Wil je ook bijdragen aan een aantrekkelijk Bru? Geef je op en word lid!

Bestuur ondernemersvereniging

Secretaris – Niels Habraken
Penningmeester – Jade Markus
Algemeen bestuurslid – William Bal
Algemeen bestuurslid – José Schikker

Lid worden

Of je nu eenmanszaak, vof, bv of nv hebt, iedereen is welkom! Wél maken we een klein onderscheid in lidmaatschappen. Zo bieden we een lidmaatschap aan speciaal voor eenmanszaken. Hier betaal je €100 per jaar voor exclusief btw. Het lidmaatschap voor de andere ondernemingen bedraagt €350 per jaar exclusief btw. Mocht je hier meer informatie over willen, een kennismakingsgesprek inplannen of je meteen aanmelden? Neem dan contact met ons op via ondernemersvereniging@bru.nl.

Als lid van de OVB verwachten we eigenlijk maar twee dingen van je: actief meedenken en helpen met het werven van nieuwe leden. Wat je hiervoor terugkrijgt?

  • Ontmoet collega-ondernemers, wissel ideeën uit en versterk jezelf én elkaar tijdens onze netwerkbijeenkomsten, ALV’s of andere activiteiten.
  • Discussieer, denk mee en laat jezelf horen. Samen kunnen we vuist maken richting overheid.
  • Online promotie. Je krijgt een aantal keer per jaar ruimte om jezelf en je onderneming te laten zien op de social mediakanalen en website van Bru Puur Karakter.
  • Je wordt maandelijks op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen binnen de ondernemersvereniging.